SB_BANNER_NIEUWSBRIEF_1280X600_NL

Gedaan met lange wachtrijen.

Gedaan met lange wachtrijen. Laat je klanten op voorhand je meeneemgerechten bestellen én betalen via een online-bestelsysteem dat je toevoegt op je eigen website.

Schermafbeelding 2021-06-17 om 15.53.03

Maak het verschil met Hellmann’s® mayo

Hellmann’s® gaat al een hele tijd mee – en daar is een goede reden voor. De unieke smaak van deze Amerikaanse mayonaise is met geen andere te vergelijken. Nu bestaat hij bovendien ook in een vegan versie. Ideaal om écht al je gasten blij te maken.

Unesco

Frietkotcultuur stelt zich kandidaat als Unesco-erfgoed.

Navefri, de Nationale Vereniging van Frituristen, heeft in overleg met de Frietkotraad een aanvraagdossier ingediend bij de Vlaamse overheid. Hun bedoeling is om dit jaar de frietkotcultuur als kandidaat naar voren te schuiven voor een Unesco-erkenning als Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Dat meldt Navefri-voorzitter Bernard Lefèvre.

horceca expo

We are happy to be back!

2020 werd jammer genoeg een jaar zonder Horeca Expo, maar ondertussen zijn de voorbereidingen voor de 32ste editie volop aan de gang. Met reeds 18.000 m² aan ingenomen oppervlakte kijken zowel de organisatie als de ingeschreven exposanten vol vertrouwen uit naar november 2021.

Screenshot 2021-03-25 at 10.59.02

Chef’s Harvest

Er is veel vraag naar verse, pure en smaakvolle producten. Producten met een verhaal, die zorgen voor een ultieme smaakbeleving. Door onze manier van telen, zorgvuldige selectie en authentieke productiewijze garanderen wij rustiek gesneden, smaakvolle frites met een heerlijke bite en een zachte interne textuur.

Knorrlogo

Kostenefficiënt aan de slag met 4 tips

Ook als chef in een quickservice restaurant speel je in op smaak, sfeer en beleving. Dankzij de hoogwaardige en verantwoorde oplossingen van Knorr til je jouw onderneming naar een hoger niveau. Ken je klant en speel in op zijn wensen De nieuwe generatie beperkt zich niet noodzakelijk tot drie ‘vaste’ maaltijden. Voorzie dus voldoende toegankelijke […]

beltaste

Vanreusel introduceert: assortiment kroketten en bitterballen voor de horeca

Met overname van de Nederlandse krokettenfabriek Oma Bobs begin 2020 kwam er een unieke kans om het Vanreusel assortiment uit te breiden met kwaliteitskroketten uit eigen fabriek. Samen met het productieteam van Oma Bobs ontwikkelde Vanreusel 5 referenties voor frituur en cafetaria geheel volgens eigen receptuur: Luxe rundvlees Kroket Luxe rundvlees Bitterbal Luxe draadjesvlees Kroket […]

banner_Snackblad

Vandemoortele kick-off deal frituren

Bij Vandemoortele bieden we beginnende frituristen graag een fantastische opstart. We stellen daarom graag onze kick-off deal aan je voor: 6 voordelen waarvan jij als starter exclusief kunt genieten. Met onze sauzen, vetten en dispensers kan je zorgeloos aan de slag. Én je krijgt er nog een heel pak extra’s bovenop. Waar wacht je nog […]

perfecta_persbericht_verhuis NL 2 (CMYK)

Perfecta Frituurapparatuur verhuist naar een zeer moderne nieuwe locatie en wil bijdragen aan een beter leefklimaat.

Eind oktober 2020 zal Perfecta Frituurapparatuur terug te vinden zijn op een nieuw adres. Deze locatie bevindt zich op het industrieterrein Centrum-Zuid te Houthalen. Dit industrieterrein is ideaal gelegen naast de E314 autosnelweg. “Hierdoor kunnen we een nog snellere en efficiënte service garanderen en zijn we beter dan ooit bereikbaar” zegt zaakvoerder Serge Brouns. Bij […]

lutosa breed

Lutosa benadrukt zijn wereldwijde ambitie via rebranding.

Lutosa is een trots Belgisch merk met productiesites in Sint-Eloois-Vijve en Leuze-en-Hainaut dat sterk verankerd is in de Belgische cultuur. Deze Belgische merkpositionering wordt wereldwijd uitgedragen en vormde in het verleden de sleutel tot de succesvolle internationale groei van het bedrijf. 94% van Lutosa’s productie wordt naar 136 verschillende landen geëxporteerd. De huidige Belgische merkpositionering […]

weekvandefriet

Ode aan de frietjes van de frituur

Als friturist lever je heel wat inspanningen om jouw klanten steeds knapperige, lekkere frietjes te serveren. Om een ode te brengen aan de frietjes van de frituur, onze nationale trots, viert VLAM jaarlijks de Week van de Friet. Van 30 november tot 6 december zal VLAM met verrassende acties en een heuse mediacampagne de Vlaming […]

Snackblad Bicky st(e)unt NL 614×346

Bicky st(e)unt de frituren met duizenden waardebonnen

Met ‘Bicky St(e)unt’ deelt Bicky de komende maanden duizenden waardebonnen uit aan consumenten die in de frituur een aankoop doen. Met deze scan-en-winwedstrijd zorgen ze voor extra verkoop en nóg meer tevreden klanten. En best van al: intekenen voor deze actie is gratis. Géén aankoopverplichting dus en de bonnen vergoeden ze terug in B’eats. Make […]

Akkoord over Vlaamse premies

De Vlaamse regering heeft  een akkoord bereikt over verlenging en uitbreiding van Vlaamse premies. De komende weken gaat de regering verder aan de slag om de details en specifieke informatie te onderhandelen en af te werken. Hierbij de beslissingen van het akkoord : 1. Het Nieuw Vlaams Beschermingsmechanisme wordt verlengd tot eind februari 2021: • […]

Fritwinkeltje 1

Frituren in tijden van Corona

’t Fritwinkeltje in Leuven Als u dit leest is het ergste van de coronacrisis hopelijk voorbij maar misschien ook niet. Het moment (maandag 16 maart) dat onze reporter naar Leuven trok was in de eerste dagen van de beperkende maatregelen. Frituren, snackbars en restaurants mochten open blijven op voorwaarde dat ze enkel afhaalservice leverden. Toen […]

20200326_KIM_HORECACOMEBACK_visuals_FB cover visual 812x540px_rood

Koop nu een waardebon voor je favoriete horecazaak

Op restaurant gaan, terrasjes afschuimen of een gezellige afterwork meepikken. Het leek allemaal vanzelfsprekend en een dagelijks, wekelijks of maandelijks terugkerende afspraak in onze agenda. Nu blijven we met z’n allen ‘in ons kot’ en met de verplichte sluiting van horecazaken, gingen ook de deuren van bars, cafés, brasseries en restaurants dicht. Een financiële ramp […]

easy order

EASYORDER, online bestelsysteem helpt locale horecazaken

De app EasyOrder is gestart met een wereldwijde solidariteitsactie ten voordele van horecazaken en consumenten. Het bedrijf stelt zijn online bestelsysteem gratis ter beschikking gedurende de Corona-periode via www.easyorderapp.com. Laurent Vandervelde : “Overal ter wereld worden lokale horecazaken zeer hard getroffen door deze crisis. Ook consumenten huiveren ervoor om nu nog aan te schuiven. Onze […]

Vraag nu uw individueel betalingsuitstel aan bij de FOD Financiën!

Ondernemers die hinder ondervinden door de verspreiding van het coronavirus, kunnen tot 31 maart 2021 steunmaatregelen vragen aan de FOD Financiën om financiële moeilijkheden te overbruggen. Komt mijn onderneming in aanmerking om een afbetalingsplan aan te vragen? • Ondernemingen (natuurlijke en rechtspersonen), ongeacht hun activiteitensector; • die daadwerkelijk hinder ondervinden ingevolge de verspreiding van het […]

Manna_Tube 1L_Cheasy_002

Ch’easy

Snel en eenvoudig een lekker gerechtje op tafel brengen. Het is al jaren de succesformule van Manna

gl_groot

GoodLife Foods en Flexitarian Bastards bundelen krachten

Het gaat hard op de markt van de vleesvervangende snacks. Amper zes maanden na de opstart van de Flexitarian Bastards en de lancering van de Vega Frick, vervoegen de Flexitarian Bastards de rangen van GoodLife Foods. Deze belangrijke speler op de Europese markt van frozen snacks is in de Benelux vooral bekend als uitvinder van […]

DSC_0211

Frituur ’t Spieken

Lebbeke Een vleugje geschiedenis Ik was benieuwd naar de naam, dacht dat het te maken had met een brochettestokje of zo maar dat was het blijkbaar niet. Aanvankelijk was het zelfs niet de bedoeling om ’ t Spieken als naam te kiezen maar het was een buurtbewoonster die zich de naam van de vroegere café […]

Ambiorikx at Herbert Park

Authentieke Belgisch frieten in frituur Ambiorikx

Een stukje België in Ierland Frederic is de man achter frituur Ambiorix in Ierland. Via mail kregen we de vraag of we over deze frituur een stukje konden brengen in Snackblad. ‘Natuurlijk’ is het antwoord. De Belgische cultuur in het buitenland is altijd een mooie zet en in deze reportage gaan we over de grens […]

Make

Make – A –Wish

Sinds 2 jaar heeft snackfabrikant Vanreusel een samenwerking met de Romeo’s. Zij promoten de Frikandel XXL waarbij Vanreusel samen met de zangers sinds maart 2018 Make-A-Wish Belgium ondersteunen.  Op 4 april mochten ze de 1e cheque overhandigen aan Make-A-Wish. Speciaal voor deze gelegenheid gingen ook de Romeo’s mee. De cheque werd overhandigd op zo’n  450 […]

prijs van uitvoering

Spiegelfrietkoten voorlopig te duur:

“Project belangrijk om friet te promoten” De constructie van de spiegelfrietkoten van de stad Brussel is even ‘on hold’ gezet. De aannemer kon de frietkoten niet plaatsen binnen de geraamde kosten. De stad Brussel lanceerde in juli 2017 een internationale architectuurwedstrijd om een iconisch frietkot te bedenken voor 50.000 euro. In samenwerking met de uitbaters […]

Loempidel

Nieuw Loempidel

Nieuw Loempidel; de originele frikandel in een verrassend oosters, krokant jasje. Vanreusel introduceert een nieuwe zeer verfijnde snackervaring. De LOEMPIDEL is de lekkerste horecafrikandel van Vanreusel gehuld in een verrassend oosters, krokant jasje. Het vleugje oosterse saus dat in de Loempidel is aangebracht maakt de Loempidel tot een ware smaakexplosie voor zowel de frikandellen liefhebbers […]

Experience Center Hakvoort Professional en Homint opende in Venlo

De showrooms van Hakvoort Professional en Homint in Venlo zijn verbouwd tot Experience Center. Onlangs vond de officiële opening plaats welke werd omlijst door een Experience Day. De bezoekers kregen een ‘kijk in de keuken’ van de beide bedrijven die o.a. turn-key projecten voor professionele keukens en horeca inrichtingen realiseren. Vele toonaangevende merken werkten mee […]

Het attest bedrijfsbeheer werd officieel afgeschaft

Vanaf 1 september 2018 werd de verplichte kennis bedrijfsbeheer afgeschaft Een goede basiskennis bedrijfsbeheer blijft essentieel om met kans op slagen een onderneming te starten en daarvoor is een gedegen vorming nodig. Het Vlaamse parlement keurde unaniem het decreet van minister Muyters goed om het verplichte attest ‘basiskennis bedrijfsbeheer’ voor starters vanaf 1 september 2018 […]

Horeca sector in crisis, Matthias De Caluwe

Minister: “Ik roep de horeca uit tot een sector in crisis”De horeca verkeert in een crisis. Daarom moeten restaurants, brasserieën en cafés die in moeilijkheden verkeren, voortaan minder belastingen betalen. Maar Horeca Vlaanderen wil nog meer loonlastenverlagingen. “Restaurants en drankgelegenheden gaan vier tot vijf keer meer failliet dan andere ondernemingen”, zegt directeur Matthias De Caluwe.  […]

Vanreusel introduceert HOT-range in de Horeca

Vanreusel introduceert een volledig nieuwe range aan pikante snacks voor de horeca. Door een groeiende globalisering komen consumenten meer en meer in aanraking met andere kruiden en pepers die veelal pikanter zijn dan de consument gewoon is. Om hierop in te spelen heeft Vanreusel de zgn. ‘HOT range’ ontwikkeld. De HOT range bestaat uit een […]

La William vindt zijn 1L verpakking opnieuw uit!

De familieonderneming La William uit het Brabantse Londerzeel die al meer dan 55 jaar garant staat voor sterke, authentieke producten van eigen bodem en een uitstekende service naar frituristen en horeca uitbaters heeft zijn 1L verpakking volledig heruitgevonden. Zo heeft de nieuwe 1L tube van het merk een volledig andere vorm en uitstraling gekregen. Deze […]

Eddy Cooremans schreef boek over aardappelen en friet

Merchtemnaar Eddy Cooremans wordt door zowat iedereen ‘Eddy Friet’ genoemd. Hij is dan ook een autoriteit in de materie: frietjes bakken en alles wat daar mee te maken heeft. “De liefde voor frietjes kreeg ik van mijn moeder die ze tweemaal per week goudgeel bakte. Samen met Jozef Van Keer bakten we frietjes in een […]

Pauwels lanceert website voor professionals in foodservice

Als sauzenfabrikant is Pauwels actief in verschillende sectoren: van sauzen met private label voor retail, export en de voedingsindustrie tot haar eigen merk in foodservice. Voor die laatste doelgroep, professionals in foodservice, lanceren ze nu een gloednieuwe website op maat voor de professionele gebruiker: www.pauwels-sauces.be. Met deze nieuwe website lanceert Pauwels Sauzen een website voor […]

DSC_0065

10 jaar Frietmuseum in Brugge

Stripverhalen en andere kunst 10 jaar Frietmuseum in Brugge   Het Brugse frietmuseum, dat in het prachtige pand ‘De Saaihalle’ is ondergebracht, bestaat dit jaar 10 jaar en dus is het hoog tijd om het nog eens een bezoek te brengen voor zij die het eerder zagen, voor zij die het nog niet zagen: een […]

Architectuurwedstrijd :Een bakfriet in de maag?

Brussel vervangt tien oude frietbarakken en tovert ze om tot een uniform modern, maar authentiek frietkotenmodel. De frituristen reageren opgelucht. “Hoog tijd dat de verloederde barakken wat gemoderniseerd werden.” Eind 2019 zullen tien Brusselse frietbarakken in éénzelfde nieuw jasje gestoken worden. Op die manier wil de stad een herkenbaar frietkotmodel ontwerpen die het gastronomisch patrimonium […]

Van een frituuroorlog naar een Harley Davidson

Van een frituuroorlog naar een Harley Davidson Het minste dat je van Dirk (59) en Marie Lou (54) kan zeggen is dat ze gepokt en gemazeld zijn in het vak van friturist. Vooral Marie Lou heeft nauwelijks iets anders gekend. Haar ouders hadden Frituur Mérode in de Mérodestraat in Mechelen, aan de kazerne, in het […]

Sligro bouwt aan foodservice in België

Sligro Food Group gaat haar onderneming in België verder uitbouwen vanuit het hoofdkantoor van Java Foodservice in Rotselaar, dat volgend jaar officieel van naam verandert. De bouw van een eerste vestiging in Antwerpen gaat dit najaar dan toch van start. Centraal platform Met Java Foodservice, dat sinds begin vorig jaar tot de onderneming behoort, richt […]

DSC_0237

Happy Taste te Deerlijk

Joke Delmotte startte twee jaar geleden haar frituur ‘Happy Taste’ in Deerlijk op. Van een carrièreswitch gesproken! Na een 20-jarige inzet in de zorgsector als verpleegster, waaronder 10 jaar zelfstandige thuisverpleging en palliatieve zorg, besloot Joke het roer volledig om te gooien en zich op de frituursector te storten. Onder het motto ‘Als je iets […]

Fritkotcultuur DB-11407

4 belangrijke pijlers frietkotcultuur

Het was één van de grote doelstellingen van Navefri en de beroepsvereniging van frituristen is geslaagd in haar opzet: de Belgische frituur is immaterieel cultureel erfgoed en dat is meer dan terecht. Nergens anders dan in België vormt de frituur een onderdeel van nagenoeg elk dorp en gemeente. Herinneringen aan vroeger hebben bij veel Belgen […]