Vraag vanaf nu het Nieuw Vlaams Beschermingsmechanisme aan

Het is zover: vanaf nu maandag 16 november kan je het Nieuw Vlaams Beschermingsmechanisme aanvragen, de Vlaamse premie om je omzetverlies van de voorbije weken te kunnen compenseren.

Wat houdt de premie algemeen in?

  • De premie is er voor ondernemingen die minstens 60% omzetverlies hebben geleden in de periode van 1 oktober tot en met 15 november 2020 of van 19 oktober tot en met 15 november 2020.
  • De steun bedraagt 10% van de omzet exclusief btw tijdens dezelfde periode in 2019, weliswaar beperkt tot bepaalde maximumbedragen al naargelang de gekozen periode.
  • Zelfstandigen in bijberoep krijgen 5% steun.

Ondernemingen kunnen kiezen tussen twee periodes:

  • 1 oktober tot en met 15 november 2020
  • of 19 oktober tot en met 15 november 2020.

Bekijk hier alle specifieke voorwaarden waaraan je moet voldoen, en voor welke periode je in aanmerking komt.

Heb je vragen over de voorwaarden of je specifieke situatie? Contacteer dan zeker VLAIO die de premie uitkeert!

Vraag de premie nu aan via de roze knop op de website van VLAIO!

Afgelopen vrijdag heeft de Vlaamse regering beslist dat de premie verlengd wordt tot en met 31 december 2020. Bij dit volgende deel van de premie zullen ook o.a. deze twee aanpassingen gelden vanaf 16 november: het minimumbedrag van de premie bedraagt 1.000 euro, en er wordt een nieuwe schijf met aangepast plafond toegepast voor zaken met meer dan 50 werknemers.

Daarnaast laat Vlaams minister Hilde Crevits nog weten dat de indieningsperiode van de handelshuurlening verlengd wordt tot 1 maart 2020. Meer info daarover lees je hier.