{"status":"ok","elements":"
Nu de dagen beginnen te lengen, lonken we naar een terrasje. Maar goed weer vraagt ook om meer werkkrachten in de horeca. Om piekmomenten op te vangen zijn flexi-medewerkers broodnodig.<\/p>\n <\/div>\n <\/div>\n<\/div>
Standaard Koelverse Friet van Farm Frites is niet zomaar friet, het is een culinaire ervaring op zichzelf. Het begint allemaal met de keuze voor koelverse friet, een keuze die garant staat voor versheid en kwaliteit. De frietjes worden met zorg gesneden en vervolgens direct gekoeld om een optimale versheid te behouden.<\/p>\n <\/div>\n <\/div>\n<\/div>
Guidea, het kenniscentrum voor toerisme en horeca, plaatste onlangs een gloednieuw horecarapport op zijn websites. U kan hierin per gewest, provincie of zelfs gemeente opzoeken hoe de horeca er de afgelopen tien jaar, tussen 2012 en 2022, evolueerde.<\/p>\n <\/div>\n <\/div>\n<\/div>
Unilever Food Solutions is verheugd om haar nieuwste innovatie met jou te delen: de Vegetarian Butcher Crispy NoChicken Burger! Dit product is een revolutie in de wereld van plantaardige opties voor de Belgische horeca en frituristen.<\/p>\n <\/div>\n <\/div>\n<\/div>
Stel je voor: een plek waar de geur van heerlijke gerechten je begroet en elke hap een glimlach op je gezicht tovert. Dat is wat je kunt verwachten bij ‘Bij ons Els’, de nieuwe frituur van Els Wauters In Roosdaal. Hier gaat lekker eten hand in hand met gezelligheid, en Els nodigt je uit om de smaakvolle wereld van haar frituur te ontdekken. <\/p>\n <\/div>\n <\/div>\n<\/div>
Het systeem van flexi-jobs werd ingevoerd op 6 december 2015 als \u00e9\u00e9n van de flankerende maatregelen bij de invoering van de geregistreerde kassa. Toen was het alleen van toepassing in de horecasector, om pieken en onvoorspelbare momenten op te vangen.<\/p>\n <\/div>\n <\/div>\n<\/div>
Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zet de procedure in gang om drie authentieke frituren te beschermen als monument. De frietkotcultuur, zowel het ambacht van het frieten bakken als de hele frietbeleving die erbij hoort, is erkend als immaterieel erfgoed. In elke Vlaamse gemeente is er wel een frituur te vinden.<\/p>\n <\/div>\n <\/div>\n<\/div>
Enkele onderzoekscijfers (november 2022) over de frituur en de Week van de Friet, uitgevoerd door iVox in opdracht van VLAM. Deze tonen aan dat de Vlaming niet alleen de frietjes van de frituur, maar ook de Week van de Friet-campagnes blijft appreci\u00ebren.<\/p>\n <\/div>\n <\/div>\n<\/div>
Een inspanning van 1,2 miljard euro om het land welvarender, duurzamer en veiliger te maken. Maar dat zonder de inspanningen om de hoge loonkost in onder meer de horecasector aan te pakken. In tegendeel zelfs, zo zou blijken dat onder andere de loonkostverhoging van de RZS-werkgeversbijdragen voor flexi-jobs met 3% stijgt. Dit is onaanvaardbaar voor de horecafederaties die onlangs nog aan de alarmbel trokken. Er zijn namelijk 19,07% meer faillissementen in de horeca tijdens de afgelopen drie kwartalen van 2023 tegenover dezelfde periode vorig jaar.<\/p>\n <\/div>\n <\/div>\n<\/div>