De Perlut, de nieuwste frituursnack in de vorm van een piemel, kreeg niet alleen veel media-aandacht. Ook op Resto-Expo was dit dé blikvanger. Er was vooral enthousiasme, maar ook een beetje voorbehoud.
Bedenkers Viktor Verhulst en Maxim Sergeant verduidelijken dat zij niet gaan voor eenmalig succes. “Wij zullen nieuwe snacks bedenken en de ingedommelde frituurmarkt wakker schudden”, klinkt het.
“Ik weet dat er een beperkt aantal mensen onze Perlut wat ‘lullig’ vinden”, grijnst Maxim Sergeant. “Maar de overgrote meerderheid van de mensen zag er de grap wel van in.
De Perlut is in de eerste plaats een degelijke, smaakvolle en kwalitatieve frituursnack. Wij gebruiken volwaardig kippenvlees, waar veel andere snacks veel minder kwaliteitsvlees bevatten. De vorm was niet alleen een goed idee om voor media-aandacht te zorgen. Viktor en ik waren al volop met dit plan bezig, toen bleek dat de bekende Kamping Kitsch Club ook een eigen frituursnack wou. Dat is ‘De Perlut’ geworden. Die samenwerking zorgde voor nog meer hype rond de lancering.”
Helft
De snack bevat een mix van kip, rund en ui, heeft een geheime kruidenmix en is afgewerkt met een krokante korst. De vakmensen op Resto-Expo waren best enthousiast over de smaak en textuur. Op de beurs waren de bestellingen amper bij te houden. Ook nu de storm van de lancering wat is gaan liggen, blijkt de snack het uitstekend te doen.
“Ik zie dat onze producent amper kan volgen”, glundert Maxim. “We krijgen nog steeds nieuwe aanvragen van frituren die er ook mee aan de slag willen. Ik schat dat we deze maand in één op twee Belgische frituren te vinden zijn. Dat is een uitstekend resultaat.”
September Zwartkijkers denken dat ‘De Perlut’ geen blijvend succes kan zijn. “We sluiten dat niet uit”, reageert Maxim. “Maar wij geloven wél dat dit een klassieker kan worden in de frituurwereld. Maar in een markt waar de klant veel afwisseling wil, kan het ook anders lopen. Daar zijn we ook op voorbereid. ‘De Perlut’ is maar de eerste snack die we bedenken. Want Viktor en ik zijn als fanatieke frituurliefhebbers van plan om met ons bedrijf ‘De Snackcentrale’ de wereld van de frituursnacks eens goed op te schudden. Het mag allemaal wat pittiger, met meer dynamiek. We zien dat onze aanpak zeker bij het jongere publiek goed aanslaat. Dat de jeugd ook voor de frituur blijft kiezen is ge woon een grote meerwaarde. Wij gaan er vol voor. In september stellen we al onze tweede snack voor op de huisbeurs van Agora Culinair. En neen, het wordt geen variant op het piemelverhaal.”
Nathalies Frietpaleis: “Jonger publiek lust Perlut wel’
In Limburg zullen weinigen weten dat Perlut eigenlijk West-Vlaams is voor piemel. Maar de vorm van ‘de Perlut’ laat niets aan de verbeelding over. Nathalie Teppers van Nathalies Frietpaleis in Bocholt is alvast enthousiast. “Ik heb veel jonge klanten.
Die zijn mega enthousiast. “En de personeelsuitstap van mijn zaak gaat dit jaar naar ‘Kamping Kitsch’.” “Ik heb een zaak die vooral mikt op een jong publiek en het nachtleven”, vertelt Nathalie. “Velen vinden het hele verhaal van Kamping Kitsch en alles wat daar rond hangt gewoon geweldig. Deze zomer vertrekken hier al minstens twee bussen naar dat festival. Ik zal er trouwens met al mijn medewerkers ook bij zijn. Dit wordt onze jaarlijks teamuitstap. Ik wist meteen dat ‘De Perlut’ het goed zou doen.”
100.000
Tijdens het eerste weekend verkocht Nathalie al drie dozen. “Ik bereik mijn publiek via Instagram en TikTok. Ik zette een filmpje over ‘De Perlut’ op TikTok dat viraal ging. Meer dan 100.000 views. Hoe zot is dat?” Dat sommigen bedenkingen hebben bij een snack in de vorm van een jongeheer, heeft Nathalie alvast nog niet gemerkt. “Wie dit niet oké zou vinden, is toch niet verplicht om deze snack te eten”, denkt ze. “Mijn klanten zien er de humor in de stijl van Kamping Kitsch wel van in. Er mag al eens gelachen worden”.
Rage
“Ik denk dat het bij een rage zou kunnen blijven”, denkt Nathalie. “Ik zie het succes wel doorlopen en mogelijk zelfs groeien naar Kamping Kitsch toe. Maar het zou best kun nen dat de pret daarna wat voorbij is. Dan is dat maar zo. Het is goed dat er af en toe nieuwe dingen zijn om onze klanten eens iets anders te laten proeven. Zeker het jonge pu bliek is daar heel gevoelig voor.
Wil jij De Perlut ook in jouw frituur? Surf dan naar www.deperlut.be of mail naar info@desnackcentrale.com
