Bellimmo verhuist naar groot nagelnieuw gebouw in Eeklo

Horecagroothandel Bellimmo opende onlangs een nieuwe locatie in Kunstberg 3 in Eeklo. Hun locatie in Gent werd te klein en dus werd voor een stek op het nieuwe industrieterrein van Eeklo gekozen. Broodjeszaken, pitabars, frituren en pizzeria’s zijn er kind aan huis.

Bellimmo is een horecagroothandel, opgericht in 1987. Het familiebedrijf werd destijds opgestart door Guido Van Belleghem en wordt nu geleid door zijn zoon Alejandro en diens vrouw Lynn Blanckaert. Bellimmo levert een breed scala aan producten voor frituren en fast casual-concepten. In de volksmond: broodjeszaken, frituren, pizzeria’s en pitabars. De betere snelle snack, dus.

Positieve veranderingen

“We zitten nu op een boogscheut van Gent en Brugge, vlak aan de afrit van de E34 Antwerpen-Knokke”, zeggen Alejandro en Lynn. “Wat er verandert voor onze klanten? Niets! Jawel, eigenlijk alleen maar positieve veranderingen. We zullen nog steeds bij hen leveren en dezelfde kwaliteit en service bieden zoals ze van ons gewoon zijn. Maar onze nieuwe locatie zal zoveel meer bieden: zoals een groter magazijn, een betere bereikbaarheid, een geweldige inspiratieruimte waar toffe events zullen plaatsvinden en een plaats waar we onze verdere optimalisatie en digitalisatie kunnen doorvoeren. Zo kunnen we iedereen nog beter van dienst zijn. Eeklo wordt dé plek waar klanten kennis kunnen maken met onze allernieuwste producten en waar we regelmatig interessante en lekkere demo’s zullen organiseren.”

De bedrijfsleiders spreken van een nieuw hoofdstuk in het verhaal van het familiebedrijf. Het team bestaat vandaag uit achttien mensen. “Onze verhuizing naar Eeklo markeert een nieuw hoofdstuk voor Bellimmo”, zegt Alejandro Van Belleghem. “Onze vestiging in Gent werd te krap en we hadden de opportuniteit om het stuk grond in Eeklo te kopen. We zijn dan ook verheugd om onze klanten vanuit Eeklo nu nog beter van dienst te kunnen zijn. We blijven ons inzetten voor de beste service en de meest innovatieve oplossingen voor de horecasector. Bellimmo is en blijft een familiebedrijf en we hechten ook heel veel belang aan het familiale karakter. Als familiale groothandel helpen we als het ware blussen waar het brandt voor onze klanten.”

Bellimmo_2-223

Groot feest

De nieuwe vestiging werd geopend met een groot feest, waar alle professionele klanten een rondleiding kregen. Ook de testkeuken en heel wat nieuwe producten werden getoond. Het openingsfeest werd gehouden in het concept van een foodtruckfestival. “Een geslaagde doorstart”, zegt Lynn. “De lovende woorden en verschillende schouderklopjes van trotse klanten deden ons hele team glunderen. De voorbije maanden hebben we allemaal heel hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Van een totale verhuis tot de implementatie van een nieuw voorraadsysteem: het waren grote sprongen die we genomen hebben. Het is gelukt en daar zijn we ontzettend trots op”, zeggen de zaakvoerders nog.

Bellimmo_2-129

Energieneutraal

Met 406 zonnepanelen op het dak en een koelinstallatie die werkt op CO₂ zet Bellimmo zich in voor een duurzame toekomst. Daarnaast hergebruiken ze de restwarmte van hun vriezer om de kantoren te verwarmen. De nieuwe vestiging in Eeklo is ook gelegen in een CO₂-neutraal industriepark.