ANDA_Banner_snackblad_v2

Anda Sauces viert 40 jaar sausbeleving!

Anda Sauces is trots om dit jaar haar 40-jarig jubileum te vieren. Al vier decennia lang zijn wij dé partner voor frituren en horecazaken die op zoek zijn naar hoogwaardige sauzen met een unieke smaakbeleving.

Koelverse Frites loaded

The fresh taste of the land

Standaard Koelverse Friet van Farm Frites is niet zomaar friet, het is een culinaire ervaring op zichzelf. Het begint allemaal met de keuze voor koelverse friet, een keuze die garant staat voor versheid en kwaliteit. De frietjes worden met zorg gesneden en vervolgens direct gekoeld om een optimale versheid te behouden.

horeca cijfers

HORECA IN CIJFERS

Guidea, het kenniscentrum voor toerisme en horeca, plaatste onlangs een gloednieuw horecarapport op zijn websites. U kan hierin per gewest, provincie of zelfs gemeente opzoeken hoe de horeca er de afgelopen tien jaar, tussen 2012 en 2022, evolueerde.

24_UNIL_T04013_Snackblad_BannerApril_1280x600_NL

De Vegetarian Butcher Crispy NoChicken Burger

Unilever Food Solutions is verheugd om haar nieuwste innovatie met jou te delen: de Vegetarian Butcher Crispy NoChicken Burger! Dit product is een revolutie in de wereld van plantaardige opties voor de Belgische horeca en frituristen.

flitscontroles773

DATUM FLITSCONTROLES 2024

De Sociale inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) die de werking van de verschillende inspectiediensten coördineert, maakte onlangs de datums voor de flitscontroles voor 2024 bekend voor de zogenaamde kritieke sectoren.

bij ons els

Bij ons Els: Van Foodtruck naar Frituur

Stel je voor: een plek waar de geur van heerlijke gerechten je begroet en elke hap een glimlach op je gezicht tovert. Dat is wat je kunt verwachten bij ‘Bij ons Els’, de nieuwe frituur van Els Wauters In Roosdaal. Hier gaat lekker eten hand in hand met gezelligheid, en Els nodigt je uit om de smaakvolle wereld van haar frituur te ontdekken.

IMG_3875 brugge

De erfgoedfrituren zijn bekend!

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zet de procedure in gang om drie authentieke frituren te beschermen als monument. De frietkotcultuur, zowel het ambacht van het frieten bakken als de hele frietbeleving die erbij hoort, is erkend als immaterieel erfgoed. In elke Vlaamse gemeente is er wel een frituur te vinden.

HORECAEXPO_DATUM_POS

HORECA EXPO : Ontmoet bijna 600 exposanten

En dat al voor het 34ste jaar!
Van 19 t.e.m. 22 november palmt dé Belgische vakbeurs voor de horeca, grootkeukens & eetwinkels opnieuw de 8 hallen van Flanders Expo in. Horeca professionals krijgen er de kans om in contact te komen met bijna 600 exposanten. U ontmoet er zowel gevestigde A-merken als innovatieve, nieuwe spelers op de markt die voor een kwalitatief totaalaanbod zorgen binnen alle segmenten.

Farm frites

Dunnere frites bij Farm Frites, nog knapperiger!

Bij Farm Frites geloven we in het creëren van culinaire ervaringen die je gasten nooit zullen vergeten. Daarom presenteren we met trots onze Finest Super Fine Fries 5mm – een ware verrijking voor de menukaart. Het is een sensatie voor de zintuigen die je gasten keer op keer zal betoveren.

week van de friet

De Vlaming en frietjes van de frituur

Enkele onderzoekscijfers (november 2022) over de frituur en de Week van de Friet, uitgevoerd door iVox in opdracht van VLAM. Deze tonen aan dat de Vlaming niet alleen de frietjes van de frituur, maar ook de Week van de Friet-campagnes blijft appreciëren.

horeca vlaanderen

Aangepaste tewerkstellingsmaatregelen flexi’s treffen de horeca

Een inspanning van 1,2 miljard euro om het land welvarender, duurzamer en veiliger te maken. Maar dat zonder de inspanningen om de hoge loonkost in onder meer de horecasector aan te pakken. In tegendeel zelfs, zo zou blijken dat onder andere de loonkostverhoging van de RZS-werkgeversbijdragen voor flexi-jobs met 3% stijgt. Dit is onaanvaardbaar voor de horecafederaties die onlangs nog aan de alarmbel trokken. Er zijn namelijk 19,07% meer faillissementen in de horeca tijdens de afgelopen drie kwartalen van 2023 tegenover dezelfde periode vorig jaar.

logo-restofrit

Resto Expo 2024

De populaire huisbeurs Resto-Expo loopt in 2024 over twee in plaats van drie dagen. Noteer dus nu al in uw agenda dat u op maandag 25 en dinsdag 26 maart 2024 welkom bent in Flanders Expo in Gent.

ANDR_084 Banners website mailing 1200×600 – NL

Een zotte scanactie met een waanzinnige hoofdprijs!

Henny’s, Delizio, Devos & Lemmens, Coertjens en Dipp slaan de handen in elkaar voor een zotte scanactie op MyB’eats! Als fervente partners van de Belgische frituur verwennen wij jou met extra Bonus B’eats bij aankoop van onze producten. Dat doe je door pakketten van onze merken te kopen én te scannen via de MyB’eats-app.

frietmuseum 2

Brugs Frietmuseum werkt mee aan de Frietkotpostzegels van Bpost

Vijf jaar na de nationale erkenning van de Belgische frietkotcultuur brengt Bpost hulde aan alle frituristen met een speciale uitgifte die terugblikt op de roots van de sector. Samen met voormalig friturist Eddie Cooremans en het Frietmuseum in Brugge selecteerden ze vijf historische frietkraamfoto’s.

Frituur – Koffiehuis – Pastabar T HASSELT_EC05_2

Bereid je goed voor op terrasseizoen

Voor velen start het terrasseizoen pas bij de eerste zonnestralen. Maar voor een horecaondernemer begint het terrasseizoen al vroeger, met de voorbereiding. Is je terrasmeubilair nog in orde? Heb je voldoende personeel om de piekmomenten op te vangen? Vermijd onnodige stress wanneer het eindelijk zover is, en bereid je gewoon goed voor.

diefstal frituurolie

Frankrijk ontdekt smokkel afgewerkte frituurolie naar Nederland

PARIJS – Frankrijk heeft zes leden gearresteerd van een bende die grote hoeveelheden afgewerkte frituurolie stal, en via illegale opslagplaatsen in Frankrijk en Duitsland naar Nederland bracht voor verwerking. De criminele organisatie wordt ervan verdacht de olie aan het Franse recyclingcircuit te hebben onttrokken om het als biobrandstof in het buitenland te verkopen, aldus de politie.

fritkot-aangepastv2

Vijf jaar na de nationale erkenning komen de frietkot-postzegels er aan!

De Belgische frietkotcultuur werd in 2014 opgenomen in de Inventaris van immaterieel cultureel erfgoed Vlaanderen, in 2016 volgde de erkenning op de lijst van ‘Patrimoine oral et immatériel de la Fédération Wallonie-Bruxelles’ en in 2017 de opname op de Lijst van ‘immateriellen Kuturerbes der Deutschsprachigen Gemeinschaft’ alsook op de Inventaris van het immaterieel cultureel erfgoed van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Banner CH snackblad

Chef’s Harvest: verse frites met de ultieme smaak

Er is veel vraag naar verse, pure, smaakvolle en lokale producten. Producten die waarde toevoegen, die kansen bieden om iets verrassends te serveren en waarmee de menukaart verrijkt wordt. Producten met een verhaal, die bijdragen aan de culinaire smaakbeleving van gasten.

frituurolie

Wat bepaalt de prijs van gebruikte frituurolie?

Gebruikte frituurolie heeft, in tegenstelling tot de meeste andere afvalstromen, een zeer hoge energetische waarde. Deze afvalolie wordt namelijk omgezet naar biobrandstof of biochemical (biodiesel, bioglycerine, HVO, SAF, bionafta, biopropaan).

resto frit

Resto Expo op 27, 28, 29 maart

Het topevent van het jaar staat weer op jullie te wachten. Voor de 28e keer zal iedereen uitgenodigd worden om de wondere wereld van smaken, geuren en kleuren te komen ontdekken tijdens de nieuwe editie van Resto-Expo.

joeri

Joeri eert de hardwerkende mens

Om een stunt meer of minder zit Joeri Cornelis van Ambachtelijke Frituur De Zoutkorrel uit Merelbeke niet verlegen. Zo liep hij drie jaar geleden de marathon van Brussel verkleed als een groot pak friet.

WVDF_2022_A3_PRINT

Week van de friet

Als friturist lever je heel wat inspanningen om jouw klanten steeds knapperige, lekkere frietjes te serveren. Met de jaarlijkse Week van de Friet zet VLAM, samen met de sector, de frietjes van de frituur op een positieve manier in de kijker.

Jan Aaltzen Van Geloven Tilburg
Foto ; Pim Ras

Van Geloven

De gehele foodserviceketen heeft momenteel te maken met inflatie, personeelstekort, gestegen energie- en grondstofprijzen en als gevolg daarvan mindere servicelevels.

one2three_frietjesonline

one2three en Frietjesonline.be gaan samen verder

Twee sterkhouders in het online bestellen, one2three en Frietjesonline.be, slaan de handen in elkaar. Voortaan krijgen horeca-ondernemers nog meer keuze uit hoe ze willen werken en voor de bestaande klanten wordt de ondersteuning nog verder uitgebreid.

Schermafbeelding 2022-05-02 om 16.13.08

De Erkend Friturist

Een Erkend Friturist is een vakman die de frietcultuur ter harte neemt en een ambassadeur is voor het friet-vakmanschap. Hij of zij is een vakman die kwaliteit, hygiëne en beroepsfierheid op de eerste plaats zet.

Mora KV 1200×600 NL

De Vergeten Snack is Back! van Mora

Euh… Mora Vergeten Snacks? Dat zijn de unieke snacks van Mora die in een beetje in de vergetelheid geraakt zijn. Denk maar aan de Ragoezi®, (mini) Lucifer® en Taco Bocado®. Deze snacks van Mora zijn minder bekend, maar daarom niet minder lekker. Tijd dus om deze snacks weer onder de aandacht te brengen.

Schermafbeelding 2022-05-02 om 15.56.06

DIPP Professional: 15 jaar op de teller

Het is ondertussen 15 jaar geleden dat de oprichters van DIPP Professional in een kleine garage startten met de ontwikkeling van een product dat voor heel veel toepassingen kon worden gebruikt: een unieke en krachtige ontvetter, een product dat met open armen werd ontvangen door menig keukenmedewerker want de nood aan een goed werkend product was bijzonder hoog.

SB_BANNER_NIEUWSBRIEF_1280X600_NL

Gedaan met lange wachtrijen.

Gedaan met lange wachtrijen. Laat je klanten op voorhand je meeneemgerechten bestellen én betalen via een online-bestelsysteem dat je toevoegt op je eigen website.

Vandemoortele-Samuraimaand

Meimaand = Samuraimaand!

Neem deel aan deze actie en laat jouw klanten kennismaken met de Samuraisaus van Vandemoortele®.  Deze zalmroze mayonaisesaus op basis van tomaten, paprika en rode pepers doet het uitstekend op frietjes, een burger of een mitraillette.

Schermafbeelding 2021-06-17 om 15.53.03

Maak het verschil met Hellmann’s® mayo

Hellmann’s® gaat al een hele tijd mee – en daar is een goede reden voor. De unieke smaak van deze Amerikaanse mayonaise is met geen andere te vergelijken. Nu bestaat hij bovendien ook in een vegan versie. Ideaal om écht al je gasten blij te maken.

Unesco

Frietkotcultuur stelt zich kandidaat als Unesco-erfgoed.

Navefri, de Nationale Vereniging van Frituristen, heeft in overleg met de Frietkotraad een aanvraagdossier ingediend bij de Vlaamse overheid. Hun bedoeling is om dit jaar de frietkotcultuur als kandidaat naar voren te schuiven voor een Unesco-erkenning als Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Dat meldt Navefri-voorzitter Bernard Lefèvre.

horceca expo

We are happy to be back!

2020 werd jammer genoeg een jaar zonder Horeca Expo, maar ondertussen zijn de voorbereidingen voor de 32ste editie volop aan de gang. Met reeds 18.000 m² aan ingenomen oppervlakte kijken zowel de organisatie als de ingeschreven exposanten vol vertrouwen uit naar november 2021.

Screenshot 2021-03-25 at 10.59.02

Chef’s Harvest

Er is veel vraag naar verse, pure en smaakvolle producten. Producten met een verhaal, die zorgen voor een ultieme smaakbeleving. Door onze manier van telen, zorgvuldige selectie en authentieke productiewijze garanderen wij rustiek gesneden, smaakvolle frites met een heerlijke bite en een zachte interne textuur.

Knorrlogo

Kostenefficiënt aan de slag met 4 tips

Ook als chef in een quickservice restaurant speel je in op smaak, sfeer en beleving. Dankzij de hoogwaardige en verantwoorde oplossingen van Knorr til je jouw onderneming naar een hoger niveau. Ken je klant en speel in op zijn wensen De nieuwe generatie beperkt zich niet noodzakelijk tot drie ‘vaste’ maaltijden. Voorzie dus voldoende toegankelijke […]

beltaste

Vanreusel introduceert: assortiment kroketten en bitterballen voor de horeca

Met overname van de Nederlandse krokettenfabriek Oma Bobs begin 2020 kwam er een unieke kans om het Vanreusel assortiment uit te breiden met kwaliteitskroketten uit eigen fabriek. Samen met het productieteam van Oma Bobs ontwikkelde Vanreusel 5 referenties voor frituur en cafetaria geheel volgens eigen receptuur: Luxe rundvlees Kroket Luxe rundvlees Bitterbal Luxe draadjesvlees Kroket […]