Brugs Frietmuseum werkt mee aan de Frietkotpostzegels van Bpost

frietmuseum

Vijf jaar na de nationale erkenning van de Belgische frietkotcultuur brengt Bpost hulde aan alle frituristen met een speciale uitgifte die terugblikt op de roots van de sector. Samen met voormalig friturist Eddie Cooremans en het Frietmuseum in Brugge selecteerden ze vijf historische frietkraamfoto’s. Het postzegelblaadje heeft een unieke kapvorm waardoor het tot een heus frietkotje geplooid kan worden.

De speciale uitgifte is vanaf 28 augustus beschikbaar. De postzegels zijn slechts beperkt beschikbaar en ze worden zonder twijfel een bijzonder verzamelobject. Op zaterdag 2 september was er tot 17 uur een bijzondere lanceringsdag met unieke frietafstempeling in het Frietmuseum, dat sinds 2008 gevestigd is in de Vlamingstraat in Brugge.

“De frietkoten hebben een vrij belangrijke sociale rol in de dorpen en steden waar ze staan. De friet maakt ook deel uit van onze eetcultuur. Wij juichen dit initiatief van Bpost dus toe. Voor de gelegenheid hebben we ook zelf een speciale zegel laten ontwerpen”, aldus Eddy Van Belle, zaakvoerder van het Frietmuseum.