Frituur & Snack Siesie – revelatie van het jaar

2013-09-26 15.07.45

2013-09-26 14.59.02

kijk je aan de voorkant, dan kan je onmogeliik vermoeden dat frituur Siesie zo immens groot is binnenin.

Dit is zonder meer één van de meest uitzonderlijke nieuwe frituren die het levenslicht hebben gezien dit jaar.

Uitbaatster Lindsay (roepnaam Siesie) heeft een heel mooi idee op heel korte tijd kunnen realiseren en is bijzonder trots op het resultaat. De frituur opende net voor het seizoen en kon meteen rekenen op een perfecte zomer met heel veel klanten die de weg van en naar de kust vonden maar ook op een pak bewoners uit de omtrek die de komst van de frituur van meet af aan sterk hebben geapprecieerd. Voor vertegenwoordigers en andere gebruikers is er gratis WIFI voorhanden.

Van opleiding is Lindsay kok (opleiding in Kortemark) en na een aantal jaren in een grootkeuken te hebben gewerkt, begon het te kriebelen om een eigen zaak te starten. Ze komt uit een zelfstandig nest en het komt nogal vaak voor dat dat ‘zelfstandig bloed’ impliceert en ook hier is dat duidelijk het geval.

Een restaurant of traiteurszaak zag ze niet zo zitten maar een frituur behoorde zeker tot de mogelijkheden en dus werd gezocht naar een geschikt pand of stuk grond. Het laatste werd gevonden op een drukke doorgangsbaan van en naar de kust en niet ver van de thuisbasis (Schore) in Pervijze.

2013-09-26 15.07.45

Er waren 4 loten grond te koop en Lindsay kon er drie op de kop tikken. Het vierde lot was een bestaande woning maar om die te verbouwen tot frituur zou een te grote opdracht betekenen.

De aankoop betekende meteen een immens stuk grond waarop een nieuwbouw het best zou uitkomen. Om alles wat te bespoedigen koos ze voor een Finse oplossing: een bouwpakket ‘Villa bella’ genaamd, dat op nauwelijks 13 weken volledig geplaatst en gebruiksklaar werd gemaakt. Razendsnel als je de kwalitatieve afwerking ziet.

Bovendien was er nog voldoende plaats over voor de oprit naar de private parking met speciale ruimte voor mensen met een beperking. Een bijkomende, niet te onderschatten troef voor deze frituur.

Landelijke houtaccenten en hoogwaardig meubilair

 2013-09-26 15.00.24

Dat dit een Fins product is, is uiteraard duidelijk als je het materiaal bekijkt. Het gebouw bestaat vooral uit houten materiaal. Voor de vloer werd gekozen voor keramische tegels met een houtstructuur. Als je het niet weet, meen je je op een laminaatvloer te bevinden met een klein beetje sleet op het houtwerk, prachtig.

Als je ‘hout’ hoort kan je denken aan ‘donker’ maar niets is minder waar. De frituur is bijzonder licht van kleur en er is bovendien heel veel lichtinval. Een heel frisse aanblik krijgt het geheel daardoor.

Om de start meteen goed te maken werd gekozen voor een professionele inrichting en materiaal van hoogstaande kwaliteit met een eigentijds en landelijk design. De inrichting is volledig ‘eigen idee’ en het moet gezegd ‘opvallend professioneel’.

Heel leuk is de afwisseling van verschillende soorten tafels. Er zijn kleine en grote vierkanten en rechthoekige tafels, een ronde tafel en wat verhoogde tafels. Daarbij horen mooie, met ‘taupe’ leder overtrokken stoelen die perfect matchen in de landelijke sfeer.

De villa zelf is een grote rechthoeken constructie maar Lindsay breidde die meteen uit met een binnenspeelruimte, toiletten en een gang naar een grote veranda met uitzicht op het terras en de tuin met immense speelconstructie.

In het eerste deel van de zaak werden 32 zitplaatsen voorzien, de veranda telt 34 plaatsen en buiten kunnen nog eens 14 klanten plaatsnemen. Immens groot is de term die hier het best aansluit.

2013-09-26 14.59.45

Toch krijg je zeker niet het gevoel in een kantine te zitten. Alle ruimtes zijn zeer gezellig en functioneel ingericht. De klant voelt zich er ongetwijfeld meteen thuis.

Bovendien is heel sterk aan het comfort van de klanten gedacht door voor de kinderen niet alleen een grote kinderspeelruimte binnen te voorzien maar ook buiten een constructie te voorzien waar ze zich na de maaltijd ongetwijfeld nog een tijdje kunnen amuseren. Nog niet vaak gezien.

Je hoeft er niet voor te vrezen de kinderen te verliezen want alles is perfect afgezet. Kinderen kunnen nooit van de speeltuin op de parking terecht komen, enkel in de frituur.

Opvallende accenten

Het lichte van het hout en de overvloedige lichtinval worden hier en daar opvallend maar aangenaam verstoord door ‘blauwe’ accenten, ongetwijfeld het lievelingskleur van Lindsay.

De bedrijfskledij werd in die kleur gekozen en verder vind je het blauw ook terug in de menukaarten, het logo, de bestektasjes, enz… Mooi effect.

De landelijke sfeer wordt onderstreept door onder meer de landelijke klok die tussen het wacht- en zitgedeelte hangt en door de keuze van het meubilair.

Een heel mooi accent vormt de retro-toonbank. De kleuren passen perfect in het interieur en het in twee delen verdeelde stuk eindigt in een afgrond geheel aan de rechterkant waar de drankjes heel overzichtelijk worden voorgesteld.

Boven de frituurwand hangt het aanbod op verschillende aparte borden uit. Per soort wordt een andere titelkleur gebruikt zodat je als klant heel snel het aanbod vindt dat je zoekt. Echt handig!

Ruim aanbod

2013-09-26 15.01.27

Lindsay is kok van beroep en kan haar stiel botvieren in de frituur. Naast de gekende frituurgerechten zijn de verse bereidingen uiteraard fel in trek in deze zaak. Er zijn vleesgerechten zoals stoofvlees, vol-au-vent, balletjes in tomatensaus, … en visgerechten zoals vispannetjes, scampi’s en garnaalkroketten, een hele reeks burgers waaronder de ‘Siesieburger’, een aantal slaatjes en voor de zoetbekken een klein gamma desserts en een heerlijke verwenkoffie.

In het week-end oogsten de kip-aan ’t spit, de ribbetjes en de gegrilde scampi’s veel succes.

De kleinste klantjes vinden in het aanbod een smubox, croque, kinderspaghetti, balletjes in tomatensaus en frietjes met frikandel en een sausje naar keuze.

Lindsay is heel vaak in de keuken te vinden waar elke dag wel een nieuwe bereiding wordt gemaakt.

Echt functioneel is het doorgeefluik tussen frituurgedeelte en keuken. Iedereen kan op die manier de werkzaamheden in de keuken volgen en voor degene die in de keuken staat, is er constant contact met de rest van het frituurgebeuren. Een idee van de vrouw des huizes.

De meeste bereidingen worden gemaakt voor of na de uren van opening want Lindsay wil graag zoveel mogelijk contact met de klanten onderhouden. Het bakken van de frieten is haar belangrijkste taak. De aardappelen worden zelf doorgestoken, gesneden en dan heerlijk voor- en afgebakken in de fonkelnieuwe friteuse.

In de week wordt Lindsay bijgestaan door haar moeder die het contact met de klanten ook een heel leuke bezigheid vindt. Daarnaast is er nog hulp voorzien in de keuken.

Vanaf de start is het heel druk geweest voor frituur en snack Siesie. Het ganse seizoen was de frituur elke dag van de week open maar in september werd beslist om te kiezen voor twee rustdagen voor de innerlijke rust.

Een bezoekje brengen aan frituur en snack Siesie zouden wij u absoluut willen aanraden. Ga niet op maandag of dinsdag want dan genieten ze hier van welverdiende rust.

Bedankt voor het interview

 

Frituur & Snack Siesie

Veurnestraat 46 A

8600 Pervijze