Kostenefficiënt aan de slag met 4 tips

Ook als chef in een quickservice restaurant speel je in op smaak, sfeer en beleving. Dankzij de hoogwaardige en verantwoorde oplossingen van Knorr til je jouw onderneming naar een hoger niveau.

Ken je klant en speel in op zijn wensen
De nieuwe generatie beperkt zich niet noodzakelijk tot drie ‘vaste’ maaltijden. Voorzie dus voldoende toegankelijke snacks (eventueel in mini-formaat) voor tussendoor.

TIP: Overweeg thuislevering omwille van vervoerkost die je kunt doorrekenen. Consumenten betalen met de glimlach voor ontzorging en comfort.

Analyseer alle items op je menu
Een degelijke rentabiliteit begint met een analyse van je prijs-kwaliteitsverhouding. Schep je een portie friet uit, zorg er dan voor dat elke gast een consistente hoeveelheid gepresenteerd krijgt. Ga na of je hoeveelheid friet in verhouding staat tot het kostenplaatje en pas indien nodig je wegwerpverpakkingen aan. Ook porties stoofvlees kan je tijdens de mise-en-place tot de gram afwegen.

TIP: Dankzij de Knorr Mix voor Stoofvlees kan je de kwaliteit, textuur en smaak van je stoofvleessaus constant houden.

Verhoog je marge met huisgemaakte bereidingen
Zijn hamburgers het succesnummer van je menu? Bedenk zelf een signatuurburger. Probeer je grondstoffen in grote hoeveelheden aan te kopen. Dankzij de geleverde kwaliteit (verse groenten, kwaliteitsvlees, echt brood en huisgemaakte saus) kan je met gemak een meerprijs rechtvaardigen.

TIP: Met Hellmann’s Real mayonaise als basis en enkele kruiden (bijvoorbeeld Ras el Hanout) kan je in een handomdraai uitpakken met een huisgemaakte burger, tartaar- of looksaus. Download onze bundel met onze saustips op deze link

Zet in op een degelijke flow
Onderzoek regelmatig welke keukenoperaties minder arbeidsintensief kunnen verlopen. Door eenvoudige aanpassingen creëer je voor jezelf meer ruimte en vrijheid waarbij je bijvoorbeeld tijd vrijwaart voor warme bereidingen. Gebruik bijvoorbeeld Knorr Mix voor Vol-au-Vent om nog meer volle smaken aan je vol au vent toe te voegen en boek tijdswinst.

TIP: Verras de vegetariërs met een plantaardige twist op vol-au-vent. Starten doe je met Knorr Bospaddenstoelenbouillon Poeder voor de umami toetsen en daarna ga je vol voor smaak met de NOChicken Chunks van The Vegetarian Butcher.