Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/4/7/snackblad.be/httpd.www/wp-content/themes/the-core-parent/theme-includes/helpers.php on line 1413

Lantmännen Unibake investeert 100 miljoen in wederopbouw

Lantmännen Unibake, de op één na grootste industriële bakkerij in Europa, gaat eind dit jaar weer open in het Belgische Londerzeel. Na een grote brand in juni 2015 werden de bakkerij en het magazijn volledig verwoest. Met een investering van zo’n 100 miljoen euro wil Lantmännen eind dit jaar weer opengaan.

Lantmännen Unibake België bedient vanuit Londerzeel niet alleen de Belgische markt, maar ook een aanzienlijk deel van de Europese markt met verschillende soorten brood, croissants, chocoladebroodjes, stokbroden, hamburger- en hotdogbuns. De nieuwe bakkerij biedt onder andere plaats aan vier hightechlijnen en een volledig geautomatiseerd magazijn. Het magazijn is 32 meter hoog, heeft een oppervlakte van 8.500 m² en beschikt over 28.500 palletplaatsen.
Expertisecentrum
Ceo Werner Devinck zegt trots te zijn: ‘Nog geen jaar na de brand hier op deze site, zijn we al met de bouw van een nieuwe fabriek gestart.’ Devinck zegt met de Lantmännen Group van Londerzeel een expertisecentrum op het vlak van brood en stokbroden te maken.
Nummer 1 in Europa
Daarnaast heeft Werner Devinck de ambitie om de nummer één in Europa te worden via investeringen in verschillende Europese markten. Lantmännen Unibake’s ‘glokale’ aanpak, waarbij een stevige lokale verankering wordt gecombineerd met een globale structuur en capaciteit, is daarbij, volgens Devinck van cruciaal belang. Dat vertaalt zich in een portfolio van meer dan vijfduizend producten, en een jaarlijkse productie van ongeveer 600.000 ton brood en één nieuwe productinnovatie per dag.