Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/4/7/snackblad.be/httpd.www/wp-content/themes/the-core-parent/theme-includes/helpers.php on line 1413

LEVO, innoverend familiebedrijf

Levo is in 1916 opgericht als onafhankelijk familiebedrijf en dat is het tot op de dag van vandaag gebleven. Gevestigd te Franeker en gehuisvest in een ultramoderne fabriek worden plantaardige oliën, margarines, en sauzen vervaardigd. Vooruitstrevend en innovatief wordt continu gewerkt aan kwaliteit en productverbetering. Hierbij wordt rekening gehouden met het milieu en het  gebruiksgemak voor de eindverbruiker. Voor de producten worden uitsluitend grondstoffen van vooraanstaande leveranciers toegepast.Zeer bekend is het 20 liter blik slaolie waarop de bekende Oosterse dame u verleidelijk in de ogen kijkt. In 2004 introduceerde Levo Grenada Gold frituurolie. Inmiddels wordt Grenada Gold door vele topondernemers gewaardeerd.

Historie van LEVO

In 1916 trok in het Friese dorpje Achlum de slagersknecht Jurjen Rollingswier de stoute  schoenen aan: hij werd zelfstandig ondernemer. Hij kocht rundvet in, maakte het gereed voor menselijke consumptie en verkocht het in emmers aan de omliggende boerderijen. Ook zijn reuzel vond gretig aftrek. Dat was het begin van wat nu de kleinste zelfstandige margarinefabriek in Nederland is. Natuurlijk lieten de crisisjaren en de jaren rond en tijdens de Tweede Wereldoorlog Levo niet onberoerd. Regeringsbesluiten, overdonderende concurrentie van de multinationals, grondstofgebrek en zelfs familiestrijd, ze konden de onderneming weliswaar laten buigen, maar niet breken. Vanaf 1951 ging het echter weer bergopwaarts met de fabriek. Met name dankzij zoon Pier Simon Rollingswier die een zeer goede neus had voor nieuwe ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt. Hij was zijn tijd ver vooruit door als eerste in Nederland boterolie en halvarine te maken. Er is sindsdien veel veranderd. Wat gelijk is gebleven is de uiterste zorg waarmee de raffinadeuren en grondstofleveranciers worden geselecteerd en de voortdurende controle op de kwaliteit van de geleverde grondstoffen. Bij Levo staat kwaliteit voorop. Het recept van Levo: eigen kracht en kennis, inventiviteit en een innovatieve geest.

 Grenada Gold frituurolie

In 2004 introduceerde Levo Grenada Gold frituurolie. Een verantwoorde frituurolie die aan alle eisen van de campagne Verantwoord Frituren voldoet.Grenada Gold is 100% plantaardig en uitermate geschikt voor langdurige verhitting op hogere temperaturen. Grenada Gold is de beste frituurolie om frites, snacks, vis en alle overige producten in te frituren en te bakken.

Grenada Gold frituurolie is verpakt in een handige afsluitbare Packzak van 5 liter

(2 per doos). Tevens is Grenada Gold verkrijgbaar in 20 liter blikken.

Grenada Gold is de ideale frituurolie voor horeca gelegenheden zoals cafetaria’s, restaurants, sportkantines, brasseries, strandpaviljoens, etc.

Sausdispensers voor een compleet assortiment

Naast de stazakken van 500 ml en de emmers van 10 liter vult Levo de sauzen af in zakken ten behoeve van de sausdispensers. De mayonaise, fritessaus, curry en ketchup worden afgevuld in zakken van 5 liter en de mosterd, knoflooksaus en cocktailsaus worden afgevuld in zakken van 3 liter.

Alle LEVO sauzen passen in een glutenvrij dieet!

De sausdispensers van Levo zijn zeer compact en handig in gebruik. Bovendien is het systeem snel schoon te maken en de zakken saus zijn eenvoudig te vervangen.

Doordat er geen invloed is van licht of lucht blijft de saus optimaal vers.

Kortom, de saus dispensers van Levo zijn zeer geschikt voor iedere horeca gelegenheid!

 

www.nevo.nl