Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/4/7/snackblad.be/httpd.www/wp-content/themes/the-core-parent/theme-includes/helpers.php on line 1413

Mora opnieuw in etalage

 

Eigenaren Lion Capital en Avadon Capital Partners hebben een zakenbank ingeschakeld om op zoek te gaan naar een koper voor snackdochter Ad van Geloven. Dit bedrijf is onder meer eigenaar van het merk Mora.Dat meldt De Telegraaf.

Twee jaar geleden mislukte nog een poging om Ad van Geloven te laten fuseren met branchegenoot Royaan, dat bekend is van de merkenKwekkeboom en Van Dobben. Dat stuitte uiteindelijk op bezwaren van kartelwaakhond NMa, dat verkoop van het merk Van Dobben als voorwaarde stelde voor goedkeuring van de transactie. Daarop werden de fusieplannen afgeblazen.

Omzet gestegen

Lion Capital en Avadon Capital Partners hebben nu de in de food- en agrisector gespecialiseerde zakenbank Stamford ingeschakeld om alsnog een koper te vinden. De omzet van Mora is onder de huidige eigenaren gestegen van €57,2 miljoen in 2008 naar €73,4 miljoen in 2013. Betrokken partijen willen tegenover de krant niet reageren op de berichtgeving. Ad van Geloven kocht Mora in 2006 van Unilever. Twee jaar later werd het bedrijf zelf overgenomen door Lion Capital.