Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/4/7/snackblad.be/httpd.www/wp-content/themes/the-core-parent/theme-includes/helpers.php on line 1413

Nieuwe fiscale regeling btw-voorschotten

Op 1 april trad een nieuwe fiscale regeling in werking. Die bepaalt dat u, als u btw-kwartaalaangiften indient, niet meer zoals voorheen jaarlijks meerdere btw-voorschotten moet betalen, maar dat enkel in december een voorschot verplicht is.
Als u op 1 oktober btw-kwartaalaangiften indient, moet u voortaan enkel een voorschot betalen op de btw die verschuldigd is voor het vierde kwartaal van dat jaar. Het bedrag van dit voorschot is gelijk aan de btw die u bent verschuldigd voor de handelingen die u heeft verricht vanaf 1 oktober tot en met 20 december van het lopende kalenderjaar. Dit voorschot moet uiterlijk op 24 december betaald zijn.

Positief is dat dit een (administratieve) vereenvoudiging is van de formaliteiten voor u als btw-plichtige. Let op: u moet het verschuldigde btw-bedrag voortaan in één keer betalen.
Het staat u natuurlijk vrij om alsnog een voorschotregeling uit te werken en/of te behouden.
www.horecavlaanderen.be