Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/4/7/snackblad.be/httpd.www/wp-content/themes/the-core-parent/theme-includes/helpers.php on line 1413

Uitbreiding studentenarbeid naar 550 uur is logische stap

Horeca Vlaanderen steunt de vraag van UNIZO om jobstudenten in de toekomst jaarlijks 550 uur te laten werken. Nu is dat nog 50 dagen. Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen: “Het omzetten van de studentenarbeid van dagen naar uren maakt deel uit van het horecaplan dat werd uitgewerkt ter begeleiding van de invoering van de geregistreerde kassa. Dat is ook zo opgenomen in het regeerakkoord en moet nu snel worden uitgevoerd. De sector wacht erop.”

studentenarbeid

Dat de uitbreiding naar 550 uur zou gaan is volgens de beroepsvereniging een logische stap. “In de horeca mag 11 uur per dag gewerkt worden. Om een optimale flexibiliteit te garanderen is een omzetting naar 550 uur de meest voordelige voor beide partijen.”

Deze omschakeling is zowel in het voordeel van de student als van de werkgever. Jobstudenten draaien soms enkele uren per dag mee in een horecazaak. Nu zijn ze voor deze uren een volledige dag kwijt. Tellen in uren zorgt voor meer flexibiliteit en de werknemer kan langer in het studentenstatuut aan de slag. Dat maakt het voor studenten aantrekkelijker om in de horeca aan de slag te gaan. Horeca Vlaanderen beklemtoont de noodzaak om snel werk te maken van deze beloofde maatregel.