Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/4/7/snackblad.be/httpd.www/wp-content/themes/the-core-parent/theme-includes/helpers.php on line 1413

Unieke technologie zou frituren snacks overbodig maken

Snackfabrikant Royaan boort met innovatieve ovensnacks nieuwe afzetmarkt voor foodservice industrie aan.

royaan
Luchtvaartmaatschappijen, tankstations, evenementorganisatoren, cateraars, horeca en bioscopen kunnen op korte termijn hoogwaardige croquetten en bitterballen van Kwekkeboom verkopen. Voor deze partijen was het tot op heden niet altijd mogelijk om krokante en lekkere snacks op hun locaties aan te bieden omdat ze daar niet mogen frituren of geen frituurfaciliteiten hebben. Snackfabrikant Royaan introduceert onder het merk Kwekkeboom een volwaardig assortiment van krokante ovensnacks en –hapjes; alle voorzien van een unieke gepatenteerde krokante-korst-technologie. Het bedrijf creëert hiermee nieuwe afzetmarkten voor klanten in foodservice. Later dit jaar volgt introductie richting consumenten.

Royaan verwierf vorig jaar de licentierechten voor de Benelux van deze wereldwijd gepatenteerde krokante-korst-technologie. De technologie kan een grote impuls geven aan het aanbod bestaande snacks maar vooral ook aan dat van nieuwe hapjes die in een oven bereid kunnen worden. Want niet eerder was het mogelijk om in de oven een snack net zo krokant en lekker te bereiden als in een frituurpan. Bovendien behouden ze hun krokantheid in warmhoudkasten en dus kunnen aanbieders grote hoeveelheden al eerder klaarmaken. Dat biedt mogelijkheden voor verkoop van snacks, bijvoorbeeld tijdens pauzes bij films en sportwedstrijden als bezoekers in korte tijd iets te eten willen bestellen.

Volgens ceo Bart Bakker boort zijn bedrijf met de nieuwe toegepaste krokante-korst-technologie een nog niet bestaande productcategorie aan in Nederland die een volwaardig alternatief biedt voor de categorie frituursnacks.
Even krokant en lekker als gefrituurde snacks

Tot voor kort was de kwaliteit van een snack uit de oven geen feest, zo stelt Bakker: “De korst was niet krokant genoeg, zelfs slap en om die reden niet te vergelijken met een goed gefrituurde snack. Geen enkele fabrikant kreeg het tot op heden goed voor elkaar om krokante en lekkere snacks te produceren die je in de oven kunt bereiden. “Om die reden waren ook wij als fabrikant niet actief in het ovensegment. De kwaliteit die Royaan nu kan bieden is ongeëvenaard.”

Het maken van snacks is een delicaat proces, en nog delicater als je constante kwaliteit wil bij grote productievolumes. Na uitvoerig testen is Royaan nu zover dat ze een assortiment van zeven Kwekkeboom ovenproducten kan introduceren, allereerst in de foodservice markt.

Bakker denkt met de nieuwe krokante ovensnacks en -hapjes ondernemers in foodservice grote toegevoegde waarde te kunnen bieden: “We spelen in op een efficiënte bereiding op locatie en uitbreiding van het productaanbod. Omdat er naast een stijging in verkopen ook nog eens minder derving is, verhoogt dat het rendement van hun operatie aanzienlijk. Onze ovensnacks zijn voor consumenten niet te onderscheiden van gefrituurde snacks. Dat biedt voor de foodservice industrie veel mogelijkheden om in de categorie warme snacks groei te genereren.”

Impuls voor Kwekkeboom merk

Later dit jaar gaat Kwekkeboom zijn ovensnacks en -hapjes ook introduceren in het retailkanaal. Het merk Kwekkeboom krijgt met de introductie van de krokante-korst-technologie een nieuwe impuls en heeft de ambitie om met ovensnacks en –hapjes een nieuwe productcategorie in Nederland neer te zetten. Bakker: “We starten met de introductie van onze producten aan boord van vliegtuigen en treinen, binnen horecagelegenheden, in pompstations en bioscopen en op evenementen waar je nu nog geen lekkere krokante snacks kunt kopen. Later dit jaar introduceren we een reeks ovenproducten in de supermarkt zodat consumenten de producten ook thuis in hun oven kunnen bereiden. Ook hier verwachten we veel van.”