Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/4/7/snackblad.be/httpd.www/wp-content/themes/the-core-parent/theme-includes/helpers.php on line 1413

Ben & Jerry’s gaat bier brouwen

Wordt het nu bierijs of ijsbier? En hoe zal het smaken? Voorlopig kan niemand er iets over zeggen. Wel zeker is dat het bier 6,3 procent alcohol zal bevatten. En dat de opbrengst voor een deel zal gaan naar een organisatie die zich inzet voor de natuur. En toch is er kritiek.

Om het bier te brouwen heeft Ben & Jerry’s een overeenkomst gesloten met het bedrijf New Belgium Brewing, een kleine brouwer uit de VS, gespecialiseerd in Belgisch geïnspireerde bieren. Zowel Belgium Brewing als Ben & Jerry’s hanteren overigens dezelfde marketingstrategie: anderen laten meedelen in de winst – bijvoorbeeld goede doelen – om het merk een positief imago te geven.

Het publiek bewust maken van wereldproblemen is één zaak. Alcoholische dranken verkopen met zoetigheid is een andere. Door een ijsmerk te verbinden met bier, wordt het voor jongeren misschien wel erg makkelijk om de stap te zetten naar alcoholconsumptie. Ongebruikelijke smaakcombinaties zijn we bij Ben & Jerry’s al langer gewoon. Maar waakhond “Alcolhol Justice” heeft zich in deze combinatie alvast verslikt en zegt dat de beslissing er vooral gekomen is uit winstbejag.( de redactie.be )