HORECA EXPO : Ontmoet bijna 600 exposanten

Conceptueel plan Horeca Expo 2023

En dat al voor het 34ste jaar!

Van 19 t.e.m. 22 november palmt dé Belgische vakbeurs voor de horeca, grootkeukens & eetwinkels opnieuw de 8 hallen van Flanders Expo in. Horeca professionals krijgen er de kans om in contact te komen met bijna 600 exposanten. U ontmoet er zowel gevestigde A-merken als innovatieve, nieuwe spelers op de markt die voor een kwalitatief totaalaanbod zorgen binnen alle segmenten.

Praktische informatie

Data en openingsuren

Opgelet: de beurs is 4 dagen geopend (i.p.v. 5)
Zondag 19 t.e.m. woensdag 22 november 2023
10u – 18u

Locatie
Flanders Expo, Maaltekouter 1, B – 9051 Gent

Met het openbaar vervoer
Wegens de drukte raden wij ten zeerste aan met het openbaar vervoer te komen.
Neem de trein tot Station Gent Sint-Pieters en tramlijn 1 brengt u naar Horeca Expo.

Met de wagen
Komt u toch met de wagen, dan kan u gebruik maken van volgende betalende parkings:
Parkings B & C op The Loop van Flanders Expo.
Opgelet: moeizaam verkeer.

Franchise Boulevard

Waar traditionele horecazaken rake klappen kregen tijdens de coronapandemie, heeft deze crisis de opmars van de franchisemarkt net in de hand gewerkt. Velen werden voorzichtiger om een eigen zaak te beginnen en kiezen daarom voor de veiligere optie van franchise om in de horeca te stappen.

Tijdens Horeca Expo krijgen franchisegevers een uitgelezen platform om met toekomstige franchisenemers in contact te komen. Zij zijn alvast van de partij om in hal 8 hun concept voor te stellen: Balls & Glory, Domino’s Pizza, Croqino’s, Pain Quotidien & Carrefour.

Wie met vragen zit over hoe van start te gaan met franchise, kan terecht op de stand van De Belgische Franchise Federatie. Zij lichten in detail toe wat de rechten, plichten, voorwaarden en objectieven zijn.

Innovation Awards

Horeca Expo bekroont de meest innovatieve producten of diensten die vernieuwend zijn binnen de sector of een oplossing kunnen bieden in vele horecazaken. Een professionele vakjury selecteert de winnaars binnen 6 categorieën:

 • Food
 • Beverages
 • Technology
 • Kitchen Supplies & Equipment
 • Furniture & Decoration
 • Hospitality

De laureaten worden op zondag 19 november tijdens de openingsreceptie op Horeca Expo bekend gemaakt. De winnaars worden tevens tentoongesteld in hal 4.

Horeca Academie – Horeca Vlaanderen- Horeca Expo

Startersopleiding, maak nu uw droom waar!

Een horecazaak starten is een hele uitdaging. Starters staan, nog meer dan andere bedrijven, bloot aan allerhande voorschriften, regels en verplichtingen. Droomt u ervan om ooit een horecazaak te beginnen? Laat dan uw droom niet eindigen in een nachtmerrie en volg de Startersopleiding van de Horeca Academie.
Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen in de opleiding:

 • Welke verschillende vormen van ondernemen bestaan er: uitbating, overname, opstart eigen concept en gedeeld eigenaarschap.
 • Wat zijn de financieringsmogelijkheden voor een starter: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds, … etc.
 • De opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen.
 • Hoe bekom ik een juiste definiëring van het concept? Wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen?
 • Personeelsbeleid: geen of juist veel personeel.
 • Aankoopbeleid: goede leverancierscontracten.
 • Algemene do’s & don'ts (de juiste look & feel, communicatiekanalen, menu-engineering, ...).

Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijgt u een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.

Leren onderhandelen,
word een expert in 2 uur!

In een opleidingssessie van twee uur toont horeca-expert Filip Nicasi u alle bestaande onderhandelingsstijlen. Daarbij duidt hij ook wanneer u best welke stijl hanteert, welke argumenten u op welke moment aanhaalt en welke voorbereidingen er voorafgaan aan een onderhandeling. Last but not least zal Filip u ook bijbrengen hoe u uzelf het best voorbereidt op een onderhandelingsgesprek, met enkele praktische en concrete tips & tricks.

Generatie Z bereiken via TikTok

TikTok groeide het afgelopen jaar uit tot een volwaardig socialmediaplatform. Ook in België geraakte het helemaal ingeburgerd. Maar dat TikTok enkel gekke dansjes zijn voor Gen Z is een fabeltje dat Horeca Vlaanderen met deze workshop graag de wereld uit helpen.

Zoals steeds krijgt u concrete inspiratie om nadien zelf aan de slag te gaan! Ze tonen aan het begin van de sessie kort hoe u precies een account kan aanmaken en gaan daarbij aansluitend over op de voor- en nadelen van het platform alsook wie u ermee kan bereiken. Hoe vergroot u uw kans om viraal te gaan? Dat leert u door zelf een korte video te maken.

HorecaWerkt jobdatingplatform

Horecapersoneel is tegenwoordig meer dan ooit een knelpuntberoep. Om dit probleem aan te pakken lanceert HorecaWerkt een uniek jobdatingplatform. Het platform horecawerkt.be maakt gebruik van AI-software om talenten en ondernemers te matchen op basis van interesses, vaardigheden en soft skills, in plaats van alleen maar te kijken naar opleiding en ervaring.

De werkzoekenden krijgen de mogelijkheid om zich te registreren zonder meteen hun cv, diploma’s, ervaringen of referenties prijs te geven. Dataprotectie staat centraal op horecawerkt.be waardoor talenten zich geen zorgen hoeven te maken over stalkers. Ze kunnen op een relatief anonieme manier op zoek gaan naar een vacature en werkgever die bij hun persoonlijkheid, interesses en ambities past. Talenten hebben zelf de regie in handen bij het zoeken naar een job en delen enkel hun gegevens met de ondernemer waarmee ze een klik voelen. Ondernemers die hun vacature(s) op dit unieke jobdatingplatform plaatsen, zien de zichtbaarheid ervan enorm toenemen, zelfs tot wel 100 keer meer.

Wie weet vindt u uw ideale match wel tijdens Horeca Expo!
Breng een bezoek aan de stand van HorecaWerkt in hal 4 en schrijf u meteen in als talent.