Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/4/7/snackblad.be/httpd.www/wp-content/themes/the-core-parent/theme-includes/helpers.php on line 1413

kunstschilder verheft frieten tot kunst

schildenares

Nicole Gijsels exposeert deze maand in de culturele ontmoetingsplaats ’t Station van Ekeren. Ze doet dat samen met Rosette Boel, net als zij een kunstschilder. Opvallend aan het werk van Nicole is het onderwerp: zij schildert friet.
‘Soms vragen mensen me hoe ik er in hemelsnaam bij kom om frieten te schilderen. Als ik hen dan zeg dat ik met mijn man twintig jaar een frituur heb gehad, begrijpen de mensen het meteen. Bestaat er iets meer Belgisch dan een lekker geurend pakje friet met mayonaise?’, legt Nicole Gijsels uit.
Tien jaar lang volgde Nicole een artistieke opleiding aan Sint-Lucas in Kapellen. Ook als onderwerp voor haar eindwerk koos ze de friet.( nieuwsblad)