Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/4/7/snackblad.be/httpd.www/wp-content/themes/the-core-parent/theme-includes/helpers.php on line 1413

Sensibiliseringsbezoeken voor geregistreerde kassa

De verlengde registratietermijn voor welbepaalde categorieën van de doelgroep “horeca-uitbatingen”, die in de loop van 2015 moeten overstappen op het gebruik van het geregistreerd kassasysteem (GKS) verliep op 30.04.2015. De principiële deadline was reeds verstreken op 28.02.2015.

Bijna 19.000 horecaondernemers hebben deze eerste stap¹ van de registratieprocedure reeds voltooid. Immers, als de horecaondernemer zijn vestigingseenheid niet geregistreerd heeft, kan een verdeler/producent van kassasystemen en/of Fiscale Data Modules (‘black box’) de levering ervan aan de horecaondernemer niet registreren en kan de horecaondernemer ook de VAT Signing Card (VSC) niet aanvragen.

Vanaf 4 mei aanstaande start de FOD Financiën dan ook met sensibiliseringsbezoeken in uitbatingen die zich nog niet hebben geregistreerd en die waarschijnlijk toch over een GKS zullen moeten beschikken. Tijdens deze bezoeken zal de horecaondernemer o.a. een informatiebrochure krijgen en zal samen met hem nagekeken worden of hij/zij voor die uitbating effectief in de loop van 2015 moet overstappen op een GKS. Daarbij zal het belang van de registratie in de GKS-toepassing nogmaals benadrukt worden.