Vijf jaar na de nationale erkenning komen de frietkot-postzegels er aan!

De Belgische frietkotcultuur werd in 2014 opgenomen in de Inventaris van immaterieel cultureel erfgoed Vlaanderen, in 2016 volgde de erkenning op de lijst van ‘Patrimoine oral et immatériel de la Fédération Wallonie-Bruxelles’ en in 2017 de opname op de Lijst van ‘immateriellen Kuturerbes der Deutschsprachigen Gemeinschaft’ alsook op de Inventaris van het immaterieel cultureel erfgoed van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

4 postzegel Frietkot timbre C + ©
De frietkotpostzegels zijn even uniek als onze frietkotcultuur.
3 postzegel Frietkot timbre D + ©

Vijf jaar na deze nationale erkenning brengt bpost hulde aan alle frituristen met een speciale uitgifte die terugblikt op de roots van onze sector.
Samen met Eddie Cooremans en het Frietmuseum in Brugge selecteerde bpost 5 historische frietkraamfoto’s. Het postzegelblaadje heeft een unieke kapvorm waardoor het tot een heus frietkotje kan worden geplooid.

De speciale uitgifte is vanaf 28 augustus beschikbaar en op 2 september is er een bijzondere lanceringsdag met unieke frietafstempeling in het Frietmuseum te Brugge!

Laat het aan uw klanten weten!

Deze frietpostzegels zijn slechts beperkt beschikbaar en zijn zonder twijfel een bijzonder verzamelobject.
Samen met Snackblad Juni ( verschijning 19 juni ) vindt u een affiche. Hang ze op een goed zichtbare plek in uw frituur want veel van jullie klanten zullen dit graag willen weten.

Concreet

Postzegelblaadje met 5 zelfklevende postzegels, non-prior voor België
- Bestellen vanaf 28/08 via website van bpost https://eshop.bpost.be
- Prijs: 13.60€/blad – gratis verzending vanaf 25€
- Unieke frietafstempeling:
zaterdag 2 september van 11 tot 16u in het Frietmuseum te Brugge

affiche-postzegel
frietmuseum
Bezoek GRATIS het Frietmuseum!

Op zaterdag 2 september is de toegang tot het Frietmuseum GRATIS voor frituristen. Maak een foto van de affiche in uw frituur en toon deze aan de ingang van het museum (telkens geldig voor max 2 personen/foto – Frietmusuem, Vlamingstraat, 33 – Brugge)